Veckomatsedel v 49, ingen återvändo!

imageVaknade upp i morse och trodde att det var en jordbävning, hela huset skakade till, tavlor gungade på väggarna och barnen grät.

Herregud, vad var det, tänkte jag tills jag insåg att det är första advent och det jag hörde var ett Sverige som kollektivt och synkroniserat bet in i första julfikan, det var ljudet av 9 miljoner krasande pepparkakor som hade väckt mig, saffransdimman ligger tung över landet och i varenda söndagsbilaga står det någon kändis med huvudet på sned och tänder ljus och delar med sig av sina bästa jultips, lite lagom stress- och ångestskapande. Men jag står kvar vid mitt löfte, här sprids ingen dålig julstämning utan vi håller huvudet högt och marscherar som ett alternativt luciatåg in i december!

  • Snabba mangolaxen
  • Barnet har av någon anledning bett om att få rotmos (!) i veckan så det kan vi väl göra, till det serverar vi fläsklägg som faktiskt inte är någon svår grej att göra mitt i veckan, det krävs bara lite planering – koka köttet dagen före och låt det ligga i press över natten. För er som inte har barn som gillar rotmos eller ni kanske avskyr det själva också så kan ni väl göra rotfruktsgratäng och servera med en färsbiff?
  • spagetti och köttfärssås gör den så enkel eller komplicerad som du vill långkoka, ha i rödvin och sidfläsk, kalla den bolognese eller fräs ihop den snabbt i panik med alldeles för stora bitar lök och ketchup som enda krydda – det blir bra det med.
  • falafel, vi serverar det med gräddfilssås, en varm bulgursallad med grönsaker som snabbt är frästa i en het stekpanna med ras el hanout (en kryddblandning av kanel, saffran, gurkmeja, koriander, spiskummin, kardemumma, svartpeppar och ingefära, så krydda på du med vad du tycker blir gott)

ps – den som kan avslöja vad som är så speciellt med Pers griljering får gärna berätta det för mig, för jag tycker att det ser som en helt vanlig ofestlig griljering… Skrytmåns!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s