Veckomatsedel v 50 2015 – Vill man vara fin får man lida pin!

Bilden har inget med matsedeln att göra, utan tänkte bara att ni behövde något att fnissa åt i vintermörkret!

Bilden har inget med matsedeln att göra, utan tänkte att ni behövde något att fnissa åt i vintermörkret!

Recept: Färsk ravioli med brynt salviasmör

Män förstår sig inte på vinterstövlar! Upp med handen alla som någonsin har tänkt köpa ett par nya stövlar och möts med kommentaren ”men du har ju redan 1 (eller 2, 3, 8…) par, räcker inte det” och man svarar att nej, det gör det inte!

Man försöker förklara att de man har inte passar till kjol, eller passar till kjol men inte till jeans, eller har klack och man behöver ett par utan klack och svarta istället för bruna och man inser att mannen man har talat med har gått in i en slags halvkoma och står med öppen mun och stirrar med glasartad blick bort i fjärran, en shoppingcenter-variant av att ”spela död”… 

I helgen hittade jag i alla fall de där svarta platta som jag har letat efter i över ett år, och min mamma sa alltid att hon hade storlek 37 – 41 bara det var billigt och så tänkte jag också. Ett par fanns kvar i provkollektionen och med lite övertalning, vilja och jävlar anamma kan man nog påstå att de passar, de sitter som en handske om man säger så – en jävligt trång handske men ändå. Att benen just nu är så stasade så att man kan misstänka blodpropp är väl en petitess i sammanhanget?

Eftersom jag kommer att behöva sitta med fötterna högt när jag väl kommer hem gör att matsedeln får vara av den snabbare varianten där här veckan, så håll till godo!

  • Risotto, eller kornotto, med goa grejer, här blir det mycket svamp, ärtor och pecorini
  • Indisk kikärtsgryta, i den här kan det gömma sig allt möjligt som man hittar i kyl och frys, och så lite ingefära, spiskummin, buljong och krossad tomat, en skvätt citron, kanel och gurkmeja.
  • Biff Stroganoff, går fort som attan och slinker ner i de flesta magar.
  • Färsk ravioli med brynt salviasmör

    smält 50 gr saltat smör och lägg i en halv kruka salviablad och låt puttra tills smöret skummar och doftar nötigt. Häll över den kokta pastan och servera direkt till tonerna av Pavarotti Oh sole mio… https://www.youtube.com/watch?v=d_mLFHLSULw
    Till detta kan det behövas en liten efterrätt kanske? Varför inte en klassiker med inlagda päron och after eight i ugn, funkade på 80-talet och funkar säker nu med!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s