Jag gillar mina soppor som jag gillar mina män – kraftiga å rejäla…

Recept: Minestronesoppa

imageJa, jag vet, det är ingen ok rubrik att skriva, men som någon slags bloggtourettes har den legat där och skavt, som en tvångstanke innan jag äntligen fick skriva det. Åh, så förlösande, nu kan jag släppa detta och gå vidare, hoppas att ni kan det också.

Hur som helst, tunna blaskiga soppor är inget för mig, maken påstår att de är en blanding mellan gryta och soppa och har nu döpt om dem till ”sotta”, vilket jag tycker låter lite rustikt och italienskt sådär, så jag är rätt nöjd med det.

Godaste Minestronesoppan, eller sotta, gör ni så här: (alltså, så god så att jag krävde handuppräckning ett par gånger under middagen, -”upp med handen alla som tycker att detta var supergott”, och hela familjen lyfte lydigt ena handen upp i luften medans de höll soppskeden i andra).

olivolja
• En hackad lök
• 1 pkt bacon i småbitar
• 4 selleristjälkar, hackade
• 2 hackade vitlöksklyftor
• 2 tärnade morötter
• 2 stora tärnade potatisar
• 1,5 l vatten
• 2 buljongtärningar,
• 1,5 msk tomatpure
• 1 burk stora vita bönor
• 1 lagerblad
• 10 st körsbärstomater, delade på hälften
• Timjan
• 100 gr pasta, rissoni, spagetti delad i småbitar eller vad du nu har hemma
• Salt och peppar
• Persilja
• Parmesanskalkar, glöm för guds skull inte dem, det gör att soppan skiljer sig från ett ”jasså” till ”mums filibabba”

  1. Fräs lök, bacon, selleri, vitlök och morötter i olivolja i 2-3 minuter.
  2. Rör i potatisen och fräs i ytterligare 2-3 minuter. Häll i buljongen, tomatpuré, lagerblad, parmesanskalkar och timjan och sjud i 45 min.
  3. Tillsätt bönor, hackade tomater och spaghetti och fortsätta att koka tills pastan är klar. Smaka av med salt och peppar.
  4. Strö över persilja och servera. Servera gärna med en skiva stekt surdegsbröd, strö på lite ost på brödet och lägg brödet på soppan.

En reaktion på ”Jag gillar mina soppor som jag gillar mina män – kraftiga å rejäla…

  1. Pingback: Veckomatsedel v 40; Litet bo jag bygga vill, eller vill och vill… Jag vill hitta någon som vill bygga ett litet bo åt mig! | Kokerskan Ruts barnbarn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s