Veckomatsedel v 7 – Kokslovet är här! (jo, så hette det från början)

Den här bilden blev vald till Sveriges sämsta matbild 2015! Jo, det är sant, jag lovar!

Den här bilden blev vald till Sveriges sämsta matbild 2015! Jo, det är sant, jag lovar! (den är så ful så den får inte vara större)

Hur skall man kunna hitta på en matsedel som passar denna veckan, hälften av Sveriges befolkning är sjuka och snoriga, helt utan matlust eller smaklökar, och den andra hälften ligger just nu i noppiga långkalsonger och suger i sig Kalles Kaviar direkt från tuben, trötta och möra efter skidåkning och after ski.

Under 50-talet kom det medicinhygienska argument för att stänga skolor en kort period under senvintern så smittspridningen under förkylningstiden minskade. Det vore kanske ingen dum ide att införa sportlov även på de flesta kontor och arbetsplatser, seså ut och lek i den friska luften, jobba får ni göra om en vecka.

Kan vi samsas? Kan vi enas kring några rätter som funkar för er alla, snorig eller skidåkande, eller båda delarna? Vi gör ett försök.

  • Ungsbakad fläskfile (eller kyckling om du vill) med mascarpone, sambal och mango chutney.
  • Buljongsoppa med tortellini. Snabbt och smidigt, funkar även för er som är i fjällen i en liten taskig stuga med endast två slitna kastruller, en brödkniv och en plastvisp inköpt anno 1996 att tillgå.
   Mosa stora vita bönor med olivolja, vitlök och lite persilja och servera på surdegsbröd till – snöänglarna gråter så gott är det.
  • Vegetarisk chili con carne, den tar inte så lång tid att göra och är väluppfostrad, den sköter sig själv mestadels. Servera den med hemmagjorda tortillachips.
  • Fy fanken vad gott, Pasta Cavalo Nero. Det skrämmer bort de sista av förkylningsbaskeluskerna, tack så mycket!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s