20 februari, Slarvighetens dag!

Recept: Eton Mess

Idag är det slareton messvighetens dag – äntligen, en dag för alla oss som skickat barnen på skolans utflykt med matsäck inköpt på Statoil nedför gatan, en dag för alla oss som bär vinterstövlar in i maj för vi inte kan hitta matchande strumpor, en dag för oss som har kvitton  från 2014 i jackfickan tillsammans med tuggummi och några gem, en dag för alla oss som någonsin har fått låna en hundralapp från er 11-åring att tanka för, eftersom ni har lämnat hemmet utan plånbok… En dag för alla oss!

Vad kan då vara bättre att servera än Eton Mess, en slarvig efterrätt men tjusig nog att serveras på flotta Eton School. Att det sedan inte kräver någon matlagning utan bara vevas ihop, du kan till och med dirigera barnen till att göra det från din bekväma plats i soffan är ju ett stort plus!

  • jordgubbar (eftersom de ska mosas lite så gör det inget att de är frusna)
  • en nypa socker
  • en skvätt portvin
  • krossade maränger
  • lättvispad grädde
  1. Mosa jordgubbarna lite lätt med lite socker och port, vänd i marängerna och grädden, toppelitopp! Servera i vinglass för extra snygghet. Strö över lite hackade nötter och kanske en kvist mynta om du har, om du inte har slarvat bort det…

#slarvmajersunite!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s