Nu krämar vi på!

2015-05-01 21.01.27

Ration mellan kaka och grädde på den här bilden är precis rätt!

Recept: Citronkladdkaka

På de flesta arbetsplatser, i alla fall kontorsbaserade arbetsplatser, så finns det åtminstone en som är handkrämsmissbrukare – vet ni vad jag menar?
Man kan inte kliva in på hens kontor (jag skriver hen, men både du och jag vet att det är 99,9% kvinnor i den här gruppen) och innan man ens har hunnit säga något så vips åker tuben med handkräm ritualmässigt fram, fast att man var där för 10 minuter sedan och samma procedur utspelade sig då med.
Inte nog med detta eviga smörjande, utan det görs på ett så märkligt sätt!
Inte som oss vanlig dödliga som gnuggar ihop händerna som en snåljåp ur en gammal pilsnerfilm, utan nä, utan det läggs en liten klick kräm OVANPÅ handen och sedan gnuggas handryggarna mot varandra medans huvudet läggs lite Farbror Barbor-aktigt på sned. Själv står man där alldeles begeistrad, man har glömt bort sitt verkliga ärende och bara tänker att ”herregud mänscha, hur torra händer har du egentligen?”

Så för att hjälpa din kollega att återställa balansen så föreslår jag att ni bjuder på den här citronkladdkakan, servera den med en rejäl klick grädde (grädde, cream, kräm… ser ni vad jag gjorde där va, vilken radioövergång), men var beredda på att ni får hjälpa till att skära upp en bit, har man så väl insmorda händer så måste allt vara som att greppa i en blöt tvål?

Citronkladdkaka

Ca 12 bitar
1 citron
150 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 ½ dl vetemjöl
Garnering
florsocker

  1. Sätt ugnen på 175 grader och smörja och bröa en form med löstagbara kanter.
  2. Zesta citronskalet och pressa ut 2 msk saft också. Smält smöret i en kastrull. Låt svalna något och tillsätt alla ingredienserna, citronjos och zest också och rör ihop allt till en slät smet.
  3. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i 18–23 min. Låt kakan svalna i formen. Pudra med florsocker före servering och riv över lite citronskal och strö över. Servera med vispad grädde.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s