Bon Voyage mina vänner!

image

Omtanken och omsorgen är tydlig i den här konversationen!

Recept: Muffins med fetaost, lök och rosmarin

En eloge till er alla som träget, och modigt skulle jag vilja säga, åker kommunalt varje dag. Fy fan vad ni är bra! Bestiga Mount Everest, simma med hajar, åka luftballong över atlanten, det är ingenting mot den dagliga utmaningen att resa i ett gigantiskt, och ofta försenat, provrör fullt med andra människors utandningsluft och högljudda mobilsamtal. Vardagshjältar, we ❤

I veckan har jag inte bara stått ut med spårvagnsstopp, åksjuka, och haft sällskap på min färd med en man som luktade exakt kattlåda. Bra så, men när jag flyttade på mig så valde han att flytta efter…
Att jag sedan på vägen hem inte klarade av att hantera byten utan det blev en detour runt sveriges 5 största ö (Det där med att vi blev nedpetade från plats 4 efter 2014 års nya definition av ö 2014 är kontroversiellt. Traditionellt räknas inte områden som avskurits från fastlandet med en konstgjord kanal som en ö, liksom torn inte räknas som berg. Sverige söder om Göta Kanal räknas ju inte som en ö… men välkommen in i gänget ”Södertörn-Nacka”!) är dock en riskfaktor som måste hanteras.

Jag måste ta fram en plan, att oförberedd åka vilse utan ett överlevnadskit i väskan får inte ske igen så jag preppar väskan med:

 • Näve 5-kronor för att använda om jag stöter på Sveriges enda kvarvarande telefonkur.
 • Foliefilt att rulla in mig i när jag måste övernatta i ett buskage.
 • Tändstickor
 • En liten tupperware-box med Muffins med fetaost, lök och rosmarin så jag har något att gnaga på medan jag väntar på räddningen – ni kommer väl och letar efter mig, va?

275 g vetemjöl
1 msk bakpulver
1 tsk salt
ett ägg
225 ml mjölk

För ostblandning
1 msk smör
1 finhackad lök
100 g smulad fetaost
½ msk rosmarin
svartpeppar

1 vispat ägg

 1. Sätt på ugnen på 200 grader. Om du har en sådan där muffinsform att sätta pappersformarna i så är det supperfiff, men inget måste.
 2. Stek den hackade löken på medelhög värme i ca 5 minuter tills det har mjuknat och låt sedan svalna.
 3. Lägg sedan i fetaost, rosmarine och krydda med nymalen svartpeppar och rör om.
 4. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en stor bunke.
 5. I en annan skål så vispar du ägget och tillsätt sedan i mjölken och ger blandningen en ordentlig visp.
 6. Häll äggsmeten i mjölblandningen och snabbt och elegant så blandar du ihop allt, bry dig inte om det finns kvar en liten klump eller två. Rör ner lök och ostblandningen, och skeda ner muffinssmeten i formarna.
 7. Vispa upp ett ägg till och pensla muffinsarna med äggvispet.
 8. Grädda mitt i ugnen i 18-20 minuter.

Låt svalna något och servera, eller som sagt ta med dig i ditt lilla överlevnadskit på resan. Funkar också som mellanmål till barnen eller när du står och fryser i en ishall i helgen…

 Bon Voyage!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s