Välkommen hem ❤️

imageRecept: Pasta med svamp och lök

Barnet (det stora) ringer från en biljettdisk på Heathrow på väg hem från Japan och har missat anslutningsplanet till Göteborg. För en gång skull reagerade jag inte som jag brukar när jag blir stressad, dvs skratta hysteriskt, utan jag uppförde mig riktigt föräldraaktigt och moget, full pott till mig.
Inte som den gången för några år sedan när hon skulle åka tåget ner till Malmö och några timmar senare ringer och skriker i luren ”var ligger Skövde”, åh vad jag skrattade (det gör jag fortfarande, ni skulle ha hört det) vilket visade sig inte vara rätt approach när man talar med en stressad tonåring på fel tåg – who would have thought…

Nä, jag höll mig lugn och höll med om att detta var för jäkla jobbigt, men av alla jobbiga saker som kan hända så är denna ändå rätt hanterbar, så nu hoppas vi att hon kommer hem som hon ska så snart som möjligt!
Jag har ingen gödkalv att slakta vid hennes återkomst, men den sista påsen kantareller blir en finfin offergåva det med!

Koka pasta. Under tiden steker du svamp, hackad schalottenlök  och vitlök, salta och häll på en skvätt vitt vin och låt puttra en stund. I med grädde/créme fraishe i pannan och koka ihop. Rör i pastan och servera med riven parmesan, massa svartpeppar och grovhackad bladpersilja och häll upp resten av vinet i glasen – gott och enkelt, precis som det ska va!

Välkommen hem!

Ps – var inte oroliga, sista uppdateringen är att hon är ombokad, inbokad på hotell över natten och har fått matkupong, allt free of charge…

2 reaktioner på ”Välkommen hem ❤️

  1. Skrattande morsan … önskar att jag var lite mer som dig just där, jag är lugn, men vevar upp mig i onödan många gånger. Men ungarna fortsätter ringa om hjälp med ditten o datten så jag funkar väl, om inte annat så har de vant sig. Ha det fint nu när dottern kommer hem, Japan är en drömresa för mig.

    Gillad av 1 person

  2. Pingback: Veckomatsedel v 39 – KRBB ger husmorstips om bananflugor | Kokerskan Ruts barnbarn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s