Vi är alla vinnare på något!

imageRecept: Singapore Noodles

Den senaste veckomatsedeln blev en succé enligt enkätsvaren, alla som svarade var glada över att den var tillbaka – 77% var superlyckliga och 23% var försiktigt lyckliga och valde svarsalternativet ”Upp å nicka sockerdricka” så nu kommer ytterligare en god vecka.
Jaha, tänker ni, om den nu var så jäkla poppis, varför har det varit radiotystnad i två veckor, va? Sanningen är den att jag har varit utelåst från min egen blogg! Vem är det som känner sig så hotad av min framgång att man desperat försöker hacka bloggen? Lotta Lundgren? Ernst? Eller kanske är det Mat-Tina som skelögt och maniskt skrattande som en skånsk Bond-skurk har försökt ta sig in på mitt konto? Tanken svindlar!
Förra veckans matsedel hade ni inte velat ha ändå, så tråkig och trist. Maken laddade inför Göteborgsvarvet och när det kommer till kolhydratsladdning är jag en nästan för villig medberoende, man kunde nästan tro att det var jag som skulle springa. Jag satsade stället på personbästa i publikklassen ”handklapp och hejaramsor”, och enligt en säker källa så vann jag! Jo men visst.

Just det, så har jag testar fram bästa sommardrinken för er, det tog också sin tid. Vinnarreceptet kommer i veckan. (tumme upp, ballong, vinglas, glad smiley)
Denna veckan så bjuder båda vi och vädret till,
· Halloumiburgare
· Ett ypperligt sätt att bli av med alla små slattar ur burkar du har i kylskåpet (typ 3 soltorkade tomater, 1 msk kapris, 14 oliver…) är att göra varsin tunn omelett och låta folk fylla på ur den fantastiskta buffé med småplock som du serverar till.
· Vi gör chicken taco bowl. Den går faktiskt ursnabbt att göra, ner med allt i gryttan, sjuss in i ugnen och klar efter två timmar – whats not to like?
· Singapore Noodles

Singapore Noodles:

100 gr risnudlar
4 msk rapsolja eller liknande
2 msk sesamolja
1 skivad lök
100 gr skivad broccoli
75 gr gröna bönor, skär upp dem i 2 cm bitar
75 gr gröna ärtor
200 gr fast tofu, skär i tärningar ca 1,5 cm
1 tsk madras curry
1 ägg
4 msk sojasås
4 hackade vårlökar
1 tsk färsk hackad koriander

  1. Förbered nudlarna enligt förpackningen, det kan vara att förkoka dem men vissa sorter räcker ju att blötlägga i varmt vatten.
  2. Under tiden så värmer du 1 msk olja och 1 msk sesamolja på medelhög värme i en stor stekpanna (om du inte har en wok så klart). Tillsätt sedan löken och fräs under omrörning (ca 4 min) och häll sedan över den i en skål.
  3. Tillsätt broccoli, gröna bönor, ärtor, tofu, och ytterligare 1 msk olja till pannan. Stek på hög värme tills grönsakerna är precis genomstekt och tofu börjar bli brun (ca 2 minuter); och lägg detta sedan i samma skål som löken.
  4. Ta i 1 msk olja och resten av sesamoljan i pannan, och de avrunna nudlarna, curry, och 2 msk vatten i stekpannan och rör om.
  5. Gör ett hål i mitten av nudlar, tillsätt lite olja och knäck i ägget. Rör om kraftigt i ägget och låt det nästan bli lite ”äggröra” innan du rör ut det i nudlarna.
  6. Häll i sojasåsen, vårlök, koriander, de stekta grönsakerna och tofun och rör ihop allt.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s