KRBB korar årets sommardrink (än så länge)

imageRecept; Sommardrink Rosmarin Gin Fizz

Som ni vet är det inte första gången jag offrar mig för laget, förra gången var det semlor och nu är det årets sommardrink som har korats – Rosmarin Gin Fizz! Hela mitt liv har jag skytt gin som pesten, tvi och fy, hällt ut drajjor och gin å tonics i blomkrukor i smyg men man är ju inte sämre än att man kan ändra sig. Helt plötsligt vaknade jag upp och utser 2016 till gindrinkens år! Eller, alltså, jag vaknade inte bokstavligen upp en morgon och ville ha gin, det hade varit fel på så många nivåer och jag hade inte skrivit om det så här, utan det var mer än en gin-epiphany jag fick.

Så har ni tröttnat på att bli serverad en blek, sur och tunn Aperol Spritz av en lika blek, sur och tunn bartenderungdom så är detta drinken för dig.

Rosmarin Gin Fizz:

 • 5 cl gin (4 cl är lite lite, 6 är alldeles för dekadent, eller hur)
 • 1 matsked citronsaft
 • 1 matsked rosmarinsockerlag
 • 0,75 dl club soda, eller vichyvatten
 • Garnering, citronskiva och en liten kvist rosmarin

Mixa gin, citronsaft och sockerlag, har du en shaker så fyll den med is och skaka i den. Sila ner i ett glas fyllt med is och häll på clubsodan. Garnera med citron och rosmarin. Tada!

Sockerlag

1,5 dl socker
1,5 dl vatten
1 rosmarin kvist
Koka upp socker och vatten i en liten kastrull så att sockret löser sig. Ta av från värmen och lägg i rosmarinet och låt svalna i 1 timme. Ta bort kvisten och sätt igång att göra drinkar!

• Du kanske tänker att vilket pill, ska jag göra allt detta för en liten drink, men sockerlagen kan du ha i kylskåpet i en månad så den räcker till många drinkar, men är också supergod till färska jordgubbar, eller ha i en skvätt när du gör Cheesecake!

2 reaktioner på ”KRBB korar årets sommardrink (än så länge)

  • Självklar är det pressad citron, jag får ändra i receptet.
   Jag hade lyckats dubbelboka mig ikväll, yoga och champagneafton, men missat att meddela maken detta, och han skulle ut på jobbtjofräs så jag blir hemma istället.
   Däremot bjuder jag på en drink om du har vägarna förbi efter yogan 🍾☀️

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s