Happy midsommardag små krabater

Processed with Rookie Cam

Midsomer Murders – eller vad skall vi göra med potatisen som är över…

Recept: Potatissallad

Hur är det idag? Vaknade ni upp pigga som små lärkor och studsade ner till närmaste badsjö, eller var det ett mer sillspadsluktande sent uppvaknande med hemlängtan och törst i en alldeles för varm friggebod på någons lantställe där lokaltrafiken slutade gå innan du var redo att ge upp…

Kanske tillhör ni ”neg-pepps”falangen och började morgonen med att svårmodigt blicka ut över resterna av grannarnas sönderdansade midsommarstång, sucka och säga ”det var de det, nu går det mot mörkare tider”…

Men en sak tror jag ni har gemensamt – kylen full av gårdagens kokta färskpotatisar, jag har hittills aldrig varit med om att de har varit en bristvara på midsommarbuffén. Gör en potatissallad med dem, antingen som ett grilltillbehör, eller varför inte med äggen som säkert också finns kvar å lite tonfisk.

Potatissallad:

 • Skivad kall potatis från igår
 • Rödlök och/eller gräslök, finns säkert i kylen i en liten skål
 • Kapris
 • Kokta haricot verts
 • Mixa ihop en dressing av rapsolja, vitvinsvinäger, dijonsenap, salt å svartpeppar .
 • Blanda ihop, låt gotta ihop sig åtminstone 30 min.

2 reaktioner på ”Happy midsommardag små krabater

 1. jag vaknade faktiskt pigg och utvilad, i mitt hem i mölndal. kanske för att jag jobbade dagen innan och på kvällen var så trött att jag inte orkade dricka annat än pepsi max och gick och la mig klockan 23, men ändå! helt klart bättre än huvudet-över-toastolen-midsommardagarna man hade i sin ungdom.

  färskpotatisen tog faktiskt slut, men jag har redan hunnit köpa ny som ska få bli potatissallad på fredag!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s