Klämmigt värre!

Här behövs inga stressbollar

Här behövs inga stressbollar

Recept: Potatiskakor med lax och avokado

Semesterns sista kväll igår, och att ligga på hotellsängen och skrika ”Nej nej nej”, eller ”jag vill inte” eller till och med ”det gör ont” funkar inte, jag försökte. Jag fick ingen sympati från varken maken eller barn, utan var tvungen att packa och göra mig redo för avresa.

Tänk, sa jag och vännerna för några dagar sedan, om man hade ett jobb så att man kunde bo här, ha flip-flops och shorts varje dag. Tyvärr kändes de två yrkesvalen som vi kom på, läkarsekreterare och ”någonting med data”, stängda för mig så jag fokuserade på plan B; en skitbra idé som man kan försörja sig på resten av livet. Där och då fick jag en snilleblixt; stressbollar i form av avocados. Alla gillar att klämma på dem,kolla nästa gång ni går och handlar! Gammal som ung, man som kvinna, ingen kan hjälpa det, så fort de hasar förbi grönsaksdisken så måste de stanna, och med halvöppen mun spendera ett ögonblick på att klämma å känna, oavsett om de ska ha avocados eller inte! Sant, eller hur?
Jag pitchade den här idén direkt och responsen var övervägande positiv! Nu kör vi!

Om du vill klämma avocado redan nu, så gör den här lunchen med lite go sommarkänsla så ses vi i vardagen snart.

Potatiskakor med lax å avokado

250-300 gr mjölig potatis
2 msk mjöl
3 ägg
1-2 tsk riven pepparrot, den på tub går fint
Litet knippe hackad gräslök
2 msk vitvinsvinäger
Olja, tex solrosolja
1 avocado
Lite citronjos

  1. Riv potatisen på den grova sidan av ett rivjärn. Använd en ren kökshandduk och kläm ut så mycket vätska ur potatisen som möjligt. I en bunke så mixar du potatis,1ägg, mjöl, pepparrot och det mesta av gräslöken, salt å lite vitpeppar.
  2. Värm en stor stekpanna med mycket olja, det skall täcka botten av pannan. Skeda i klickar av potatissmeten i pannan (ca 8cm diameter, klickarna alltså) och tryck till dem lite med en platt stekspade. Stek 3-4 min på vardera sidan, lägg sedan på ett fat med hushållspapper så överskottsoljan försvinner. Håll kakorna varma i ugnen medans du steker klart resten.
  3. Pochera äggen i en liten kastrull med sjudande vatten och en liten skvätt vinäger i. Pochera i 2-3 min, gulan ska vara lös!
  4. Lägg upp potatiskakorna på 2 tallrikar, toppa med lax, tunt skivad avocado och ett ägg, kläm på lite citron, svartpeppar och den sista gräslöken. Tada!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s