Direkt från Dödens bageri

Recept: Chokladkaka (Halloweentårta) och Frosting

imageNär barnen kläcker ur sig ett stund innan läggdags att det ska vara Halloweenparty på skolan nästa dag och de har lovat att ta med sig kaka (och vara utklädda till Sully från Monsters Inc. dessutom) så känner man äkta blodisande Halloween-skräck!

Nu exponeras man, agnarna sållas från vetet, de pyssliga och välplanerade föräldrarna står som stolta vinnare medan sådana som jag vars pysselfärdighet ligger i nivå med att häfta några papper på jobbet. (obs – jag har lyckats fastna i jobbets printer en gång, det är sant – det blev blodvite och förnedring!) får skämmas. Åh vad jag önskar att det räckte med ett lakan med urklippta ögon, buuuuu!

Barnet har höga förväntningar på sin mamma, förväntningar som tyvärr krossas så fort de är uttalade – Nej, jag kan inte sy. Nej, det går inte. Nej, jag hinner inte. Nej, jag kan inte.
Familjekris i luften, maken tyckte att mamman var en dålig mamma, mamman tyckte det också…

Till slut tog vi oss samman, panikhandlade några ingredienser 5 minuter innan stängningsdags och lyckades leverera en ilsken tandfe, med en påk istället för trollspö, och en i mina ögon en fantastiskt kaka till skolans halloweenkalas.

Chokladkaka

 • 2 dl strösocker
 • 2,75 dl mjöl
 • 1 tesked bakpulver
 • 3 ägg
 • 3 msk kakaopulver
 1. Värm ugnen till 175C, smörj en form med avtagbara kanter.
 2. Mixa ihop smör och socker tills det blir fluffigt.
 3. Rör ihop kakao, mjöl och salt, och blanda sedan ner ömsom mjölblandningen och ett ägg i taget i smörsmeten till dess att allt är nedblandat och du har en slät och tjock smet. Skulle smeten ”spricka” lite, så tillsätt en skvätt mjölk och rör om.
 4. Häll smeten i formen och grädda i 30 minuter, kolla med en sticka att kakan är klar. Låt kakan svalna en stund innan du tar den ur formen.

Frosting

 • 150 gr smör
 • 2 dl grädde
 • 1 flaska svart karamellfärg
 • 3 msk kakao
 • 5 msk socker
 • 3 tsk vetemjöl.

Koka ihop under omrörning tills att smeten tjocknar. Låt svalna något så att den inte är superrinning, häll över den avsvalnade kakan och var snabb som en vessla med att dekorera kakan så spökigt du vill! Förvara i kylskåp till servering.

Vi dekorerade  med

 1. Gravstenar av Oreos-kakor
 2. Spöken av minimarshmallows och lite kristyr
 3. Strössel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s