Vintertid är som ett SMS-lån.

imageRecept:Frukostmuffins

Vintertid, vilket skämt.
Den där extra timmen i fickan varade inte länge, inte fanken kände jag mig en timme piggare i morse, utan den känslan var spenderad och bortblåst sedan länge. Man får också man betala rätt så dyr ränta för den där extra timmen en söndags i oktober, ränta i form av mörka kvällar ända fram till april. Så icke värt det!
Så för oss ni som precis som jag tycker att det här med morgonar är svårt, man är halvvägs till jobbet med kaffemuggen i handen innan man är vid fullt medvetande, man är glad över att man på något sätt bytt om från pyjamas till något mer lämpligt, (inte för man minns hur). För alla oss kommer här en frukostmuffins att snaska på vid ett rödljus.
Säg nu inte något i stil med ”gå upp lite tidigare så hinner du”, för det gör jag inte. Det blir bara mer tid att inte bli klar på.

Frukostmuffins

2 ägg
1,5 dl yoghurt naturell
0,5 dl rapsolja
100 g äppelmos
en mogen banan (snabbmogna den i micron om du för en gångsksull inte har en brun banan hemma), , mosade
4 msk flytande honung
1 tsk vaniljsocker
50g fullkornsmjöl
150 gr vetemjöl
50g havregryn, plus en nypa extra för dekoration
1½ tsk bakpulver 1½ tsk bikarbonat
1 ½ tsk kanel
100g blåbär, jag använde frusna, otinade
2 msk blandade frön (jag använde pumpa, solros och linfrön)

  1. Värm ugnen till 180C. Sätt muffinsformar i en muffinsplåt (12 muffins) 2. Blanda ägg, yoghurt, olja, äppelmos, banan, honung och vanilj i en skål. Mixa de torra ingredienserna, utom fröerna, tillsammans med en nypa i en annan skål.
  2. Häll de blöta ingredienserna i de torra och blanda snabbt ihop tills du har en jämn smet – övermixa inte för då blir muffisarna stabbiga. 4. Fördela smeten i formarna. Strö över lite havregryn och fröna, kanske också lite rörsocker om du har. Bakai 25-30 minuter och låt sedan svalna på galler.
    Muffinsarna håller sig mjuka och goda i tre dagar, skicka in i frysen annars.–

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s