Från kaos till (l)ugn…

2014-12-31-19-31-08Idag är det nyårsafton, den kan ju vara helt underbar men kan också vara en superstressig matlagningsafton.

Statistiskt sett så kommer det i kväll att brännas vid oxfilé i åtminstone var tionde radhus, hemmagjorda hollandaisesåser kommer att skära sig i rena rädslan och dyra torskryggar kommer att behöva ersättas med fiskpinnar efter att grannens katt har varit på ovälkommet besök!
Desstutom kommer kombinationen hårdsprayat hår och handhållna gasolbrännare orsaka åtminstone fyra brandkårsutryckningar i storGöteborg…

KRBB har bara två tips vad det gäller middagsbjudningar och de funkar väl på nyår också:


1) Just nu är inte tillfället att stressa med nya komplicerade recept när gästerna snart står i farstun. Skala bort det mest meckiga, och förbered det som kan förberedas.
Middagsbjudningen där värdinnan stod högröd och flammig i köket och stekte  med tidtagaruret i ena handen och halsade ur rödvinsflaskan som hon hade i den andra, medans värden kedjerökte på balkongen och letade den perfekta spellistan är en som vi alla minns, men av fel anledning.

Har ni inte bestämt förrätt ännu? Då föreslår jag Getost och päronchutney på smördeg, hur lätt som helst och går att förbereda någon timme innan gästerna kommer och sedan bara skicka in i ugnen.

2) Dessertvin! Alla middagar blir mer lyxiga med dessertvin, så är det bara.
Jag ställde frågan till min sommelierebekant vilka dessertviner hon rekommenderar till de vanligaste efterrätterna; chokladkaka i alla dess former, och så glass så klart, glass med bär, glass med choklad, Gino etc och tipset är ”till både chokladkaka och glass skulle jag köra på Asti, annars till glassen är ju klassikern söt port

Vad Kokerskan Ruts Barnbarn själv kokar ihop? Inget alls, vi drar på lokal och låter någon annan stå för stressen…

GOTT NYTT ÅR

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s