Bäst i test?

Recept: Broccolisoppa

Titta, herregud, dagstidningarna går från klarhet till klarhet.
Nu kan man inte längre bara kolla om man har en okänd folksjukdom utan att man vet det, eller få dieter som ger dig platt mage på en kaffekvart, nä nu kan man också få reda på om man ska leva tillsammans eller inte.

Åh, jösses, så många pinsamma dejter och krogbesök man kunde ha besparat sig genom ett enkelt test på Aftonbladets hemsida.
Hela krogsverige skulle väl gå i konkurs om det här funkade, minst hälften av omsättningen är väl från just första och andra dejter, plus de där träffarna man måste göra med vännerna efter de här dejterna för att gå igenom hur jäkla märkliga mänscher det finns.

Några som aldrig behöver fundera på vilka som är deras andra hälft, deras ”true love and soul mate” är ju en del mat. Vissa saker fungerar bara så himla bra ihop, som apelsin och choklad, bönor och fläsk, rom å russin, persilja och citron.
En del är mer polygama; ”koriander, lime och chili” är klassisk kökstrio. Och sedan har vi några”serial daters”, som swipar höger på allt på MatTinder (om det fanns ett sådan alltså), vitlök är en sådan som hänger med de flesta.

En inte så självklar men fint par är broccoli och grönmögelost! Om ni har en snutt ost kvarglömd i en gammal plastpåse i kylen sedan julen, gör en Broccolisoppa, det mår både plånboken och magen bra av!

Broccolisoppa; (4 rejäla portioner, eller 6 lite mindre)

 • 2 msk smör
 • 1 hackad lök
 • 1 tsk socker
 • 1 kg broccoli
 • 2 teskedar salt
 • ½-1 tsk riven muskot
 • 4 tärnade potatisar
 • 2,4 liter kyckling- eller grönsaksbuljong
 • 5 dl grädde
 • 150-200 gram grönmögelost
  Topping; Rostade hackade mandlar eller baconfräs
 1. Dela upp broccolin i små bitar, ta gärna de finare stambitarna.
 2. Smält smöret i stor kastrull, tillsätt lök, potatis, broccoli, socker, muskot och salt. Rör om, lägg på locket och låt småfräsa på svag värme i ca 20 minuter, rör om då och då.
 3. Häll i buljongen, koka upp, sänk värmen och låt sjuda i ca 10 minuter.
 4. Mixa soppan slät med en stavmixer. Ta ut en lite soppa och lägg i en skål tillsammans med osten och mixa, så kan den som vill ha i ostblandning i sin soppa och de andra strunta i det, eller om alla vill ha ostsmak så skicka ner allt i grytan igen.
 5. Tillsätt nästan all grädde och höj värmen.
 6. Servera med lite extra grädde, mandlar och/eller bacon samt gott bröd att doppa med

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s