Veckomatsedel v 2 – På’t igen!

Vecka 2 drar igång, och här står vi; starka, raska och utvilade redo att ta oss an 2017!

Fast det är klart, någon form av inskolning skulle man ju behöva efter ledigheterna så att det inte var en sådan himla chock för systemet. Vi behöver skolas in lite långsamt till 2017, över en vecka eller två, det är ju ändå ett helt nytt år för sjustton!
Kanske komma in till lunch de första dagarna, träna oss på våra nya lösenord eftersom vi förträngt de gamla och försiktigt vänja oss vid den bakterietsunami som sköljer över oss efter att alla har umgåtts med barn och släktingar 24/7.

Veckans matsedel är lättfixad, inga jätteutmaningar för varken smaklökar eller för plånboken som kan kännas lite ansträngd efter helgerna och ger en lagom utmaning när vi försöker rätta sig i ledet, få ordning på mat och sovklockan som har vridits helt ur led:

  • Pizza Bianco – hemmagjord pizza, men vi struntar i tomatsåsen och kör mascarpone istället, som vi toppar med rostade grönsaker (eller min favvo; citronmarinerad brysselkål och stilton, men det är nog bara jag…)
  • Pasta alla panna – en favvo i det här hushållet!
    Fräs strimlad bacon (ska väl vara pancetta, men orka Majorca…) häll på grädde/creme fraishe, låt koka ihop, häv i gröna ärtor, låt koka upp igen. Rör i den kokta pastan, dra några rejäla drag med pepparkvarnen och servera. Se så, det var väl inte så lurigt.
  • Spenatsoppa med ett kokt ägg. Tycker du inte att det känns som tillräckligt med mat så gör en toastmacka till också.
  • Har du saffran över sedan jul? Gör en snabb-Paella.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s