Det är inte du, det är jag…

Recept: Hommus på vita bönor

Jaha, då var den här – den trökigaimg_0433ste helgen på året, helgen innan löning i januari. Glamouren lyser med sin frånvaro och alla bloggare med någon som helst självaktning ger sina bästa snåltips; vad mitt är?
– Se till att du är så trevlig under hela året så att kompisarna bjuder hem dig på fest denna helgen så får du både mat och sällskap…

Men om du, liksom jag, får fixa glamouren själv i helgen så föreslår jag dip på vita bönor, sicken grej! Här om dagen skulle jag göra lite hummus på kvällskvisten men upptäckte att här fanns det minsann inga kikärtor, så de stora vita bönorna fick lämna sin plats på avbytarbänken, stormade planen och gjorde det avgörande målet!
Efteråt så fick jag ta ett snack med min gamla partner kikärtorna och säga att nä, det är ju inte dem, det är jag, men jag tycker att vi kanske ska ha ett mer öppet förhållande, ta en paus, träffa andra å så – i mitt fall böndippen alltså!

Passar till fredagstacon, som tillbehör till söndagsmiddagen, på en macka som komplement till soppan, och här idag tillsammans med tortillabröd som vi gör hemmagjorda nachos av.

Dip på vita bönor

  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1-2 tsk citronjos
  • Spiskummin och flingsalt
  • 2 msk olivolja
  • 1 förpackning stora vita bönor (190 gram), avrunnen
  • Persilja (går bra med frusen)

Mixa vitlöken med olivoljan, flingsaltet och citronjosen. Mixa sedan ner, med armkraft eller med en stavmixer, vita bönor och persilja. Krydda med spiskummin efter tycke, smak och förstånd 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s