Daylight robbery!

Processed with MOLDIVRecept: Dadeltryfflar

Jag blev rånad igår, mitt på blanka eftermiddagen på Stockholms central. ”Å’jo tänker ni, åker du dit och ballar dig på sådan där ställen så får du skylla dig själv, det vet man ju hur det är där… ”

Men nej, det var inte under pistolhot eller någon smidig ficktjuv som befriade mig från min mobil, utan jag lät mig snällt och villigt rånas med vidöppna ögon, jag tog till och med fram plånboken och pröjsade snällt.

Det var inte förrän jag satt på tåget hem som jag kikade på kvittot och såg priset på de produkter som jag hade plockat ihop i en ”meal deal” – Kalla mig småsnål, kalla mig bakåtsträvare, men jag tycker faktiskt att 20 spänn för något som var marginellt större än en normalstor harlort, och smakade marginellt mer än en sådan är dyrt.
30 gram (!) dadelmassa för nästan 20 kr, det blir ett kilopris på närmare 670 kr! Ett rån!!

Så här kommer mitt egna recept på dadeltryffel, lite lyxigare men det kan du unna dig, de kommer ändå alltid vara billigare än de där små köpeknortar. Tryfflarna funkar lika fint till vuxenfikat (testa med en skvätt keffelikör eller rom istället för kaffe i smeten) som till fikaförsäljningen på ungarnas fotbollscafe, utan sprit då så klart.

18 st Dadeltryfflar

 • 15 färska dadlar
 • 30 gram pecannötter (kan ha varit lite mindre för jag åt upp några innan)
 • 2 msk kokosflingor
 • 1 msk cacao
 • Nypa flingsalt
 • 1,5 msk starkt kaffe
 1. Kärna ur dadlarna.
 2. Kör pecannötterna snabbt i mixen så det blir hackade (lite grovt, du vill inte ha dem helt smuliga ännu)
 3. Lägg i dadlar, kokos, cacao och salt och kör ihop till en gryning smet.
 4. Häll på vätskan, mixa ihop – klart.
 5. Rulla smeten till små kulor och rulla dem sedan i kokos eller siktat cacaopulver.
 6. Förvara i kylskåp eller frys till servering.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s