Slappna av så fryser du inte!

img_0621Recept: Chilisalt

Hur ofta får vi fryslortar inte höra just det; ”Slappna av så fryser du inte”.  Tänk om jag hade fått en krona varje gång någon har sagt det till mig, när jag har stått med blåfrusna läppar och skallrande tänder med iskallt insjövatten upp till knän och tittat på de andra barnen som med fungerande underhudsfett glatt plaskade längre ut. Då hade jag varit om inte miljonär, men jag hade haft en redig hög med enkronor i alla fall.

Men sicket nys va, som om det spelar någon roll.
Det är ungefär som jag skulle säga att bara du hade slappnat av i soffan i lördags framför Mello så hade du tyckt att Roger Pontare var riktigt hejig och Benjamin Wahlgrens småjuckande hade inte fått dig att gripa efter skämskudden.
Bara du slappnar av så kanske du inte får ett sammanbrott över att växellådan pajat på bilen utan tycker det här helt ok… (funkade sådär kan jag säga!)
Bara du slappnar av så blir smaklös mat riktigt god ska du se!

Men något som kan få god mat ännu godare är min nya drog, chilisalt! Jag ger er det här receptet med en liten brasklapp, det är totalt beroendeframkallande, passar på allt. En knäckemacka med smör och chilisalt räknas numera som en fullgod måltid.
Allra godast blir Pimientos de Padrones som du doppar i chilisaltet, lyxanpyxan!

Hur gör man då? Jo, så här;

Chilisalt

  • 1 torkad hopskrumpen röd chili som du hittar i grönsakslådan i kylen (ju skrumpnare dest bättre, är den för färsk och ”saftig” så pricka den med kniv ett par gånger och sedan torka i ugnen på 100 grader en timme eller så)
  • 3 msk flingsalt
  1. Mixa ihop i en mixern, släng med en msk salt till om det verkar behövas.
  2. Så klart, så gott, så värt det!

Detta är en del av Lill-Larssons nya affärsidé efter granolan, så var beredd med beställningarna inför grillsommaren!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s