Veckomatsedel v 8 – ta en för laget!

img_0734Jamen då kör vi då – sportlovsveckan är över för den här gången! Inte för att det gör så väldan stor skillnad för mig, jag är på permanent lov från sport, ett lov som började någon gång strax efter skolgympans inträde i mitt liv.

Närsynt, liten och utan bollkänsla så var jag som sagt inget förstahandsval varken till brännbollslag eller tennisturneringar – min strategi var helt enkelt att lubba, som en levande spökbollsmåltavla, så fort sockiplasten bar mig åt andra hållet och ta min tillflykt bakom plintar och höjdhoppsmattor. Jag är fortfarande närsynt och utan bollkänsla, dock inte så tanig längre så jag skulle väl kunna fylla upp ett bandymål eller så om jag var tvungen.

Men om matlagning var en sport, då jäklar! Då hade jag i allfall varit lagkapten för ett korplag någonstans, ett skorplag kanske?

 • Fiskburgare. Barnet blir glad för det är burgare, maken är glad för det är fisk och jag är glad för att det serveras med majonäs = alla nöjda.
  Så här till vardags köper jag färdiga fiskburgare, har du tid så gör du ju egna så klart. Snabbpickla lite gurka till, blanda ihop majonäs med chili och limesaft och saken är biff, fast det är fisk…
 • Tomatsoppa som du serverar med focaccia som du pimpar med lite ost, basilika och delade körsbärstomater och bränner på i ugnen lite.
 • En jäkligt bra grej med att bo i Jöttelabårj är att här kan man få tag på ”fesska fina räker” – och allra bäst är de nu på vintern när vattnet är kallt. Räkpasta med gremolata, det är lite vardagsfest det!
 • Biff Stroganoff, gör den på lövbiff så går den fort som sjutton, servera med syrad grädde och saltgurka.

2 reaktioner på ”Veckomatsedel v 8 – ta en för laget!

  • Hej! Jag har turen att ha en fiskaffär i närheten som har fantastiska fiskburgare (chili och lax, mmmm!), men tänker att du borde kunna hitta burgare i den manuella fiskdisken eller i fiskbilen om ni har någon sådan?
   Att göra egna är ju egentligen himla enkelt, men kanske inte till en vardadsmiddag när alla är hungriga och blodsockerfattiga, utan då får man väl lyxa till på helgen och sedan skicka in några i frysen till nästa gång.

   Hoppas det gav lite svar?

   mvh
   KRBB

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s