Veckomatsedel v 11 – KRBB som modeorakel

Imponerad dotter!!

-”Är du klar att åka, du har väl inte bytt om än, va?” frågade maken härom morgonkvisten.
-”Men herregud, du ser väl att jag inte är färdig” utbrast jag där jag satt i nattlinne å mysbralla. Maken menade då att han bara hade uttryckt det lite hoppfullt, han hoppades verkligen att jag inte skulle gå ut så där – men han var inte säker…

Samma vecka så inser jag först när jag är på jobbet att skjortan är ut och in, men DET hade inte väckt några frågor på morgonkvisten. Lite trist är det ju att ingen hemma ser skillnad på när jag är jobbpiffad eller sitter och såsar i gympabraller, eller så ser jag bara väldigt chic ut i pyjamas, Ja, så är det nog!

Undra om de skulle märka lika liten skillnad om jag slutar anstränga mig i köket och bara kapitulerar och går över till köttbullar och fiskpinnedieten istället? Vågar jag utmana ödet? Är det ett svar jag vill ha…?

Denna veckan så anstränger vi oss bara lite lite, framförallt så behöver vi tugga oss igenom allt som finns både i skafferi och frys inför den stundande köksflytten (flytta köket 2 meter i sidled, låter vettigt, ja?)

  • Halloumi, ugnsrostade grönsaker, matvete och fetaostkräm, det är inte kattskit det inte, som mamma skulle sagt!
  • Chicken Tikka Masala. Jag använder upp en burk med färdigsås som stog och gömde sig sedan 1800-kallt typ (nej, jag kan inte ens utläsa bäst före datum, men den är nog ok..). Såsen pimpar vi med lite mer grönsaker, lite linser, kanske en burk kikärtor. Förresten, strunta i kycklingen och fyll ut med tofu, svamp eller annat gott.
  • Linssoppa
  • Superdupersnabba laxen, den är grejt den!

En reaktion på ”Veckomatsedel v 11 – KRBB som modeorakel

  1. Skönt att fnissa tillsammans med dig …
    Äta ur frysen fick vi plötsligt inget som helst behov av när båda våra frysar la av med några månaders mellanrum. Ett illaluktande slafs att ta hand om allt två gånger på för kort tid. Nu har vi en frys och den är redan proppfull.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s