Veckomatsedel v 17 – Grönt är skönt!

Jag vet, det är samma visa varje år – jag klagar på att det är kallt.
Tjat tjat tjat, klag klag klag, men visst är det väldigt kallt, va? Om jag bodde i Alaska och veckopendlade med hundspann över isen till Sibiren så kanske man tycker att det är ok att tappa känseln i fingertopparna på vägen hem, i slutet av april? Man jagar på hundarna, sparkar bort isbjörnarna medans man gnager på en djupfryst sill – en kamp mot klockan för att komma över Berings Sund innan isarna lossnar och man riskerar att vara fast i 6 månader tillsammans med sillen och björnen.

Men så är det inte utan jag bor i Göteborg, förvisso snålblåsten och sidoregnets förlovade stad, Men man vet att det är kallt när man till och med blir glad när spårvagnen visar sig vara överfull så att det känns som att en varm och ohygienisk kram att åka hem, tätt tillsammans med andra bleka pendlare. Inte ens mobilen kände att jag levde. Usch.

Så får att värma upp fingrar och tår så blir det en veckomatsedel med lite vårkänsla;

  • Pasta med grönkål och sardeller, det är riktigt jäkla gott, och lite starkt, precis vad man behöver just nu.
  • Spenatsoppa. Ni som är modiga och hurtiga ger er ut och plockar nässlor och ni som är sugna på kirskål är så välkomna så att plocka allt ni vill i min trädgård.
  • Lax under pestotäcke (ser trenden nu? En grön matsedel för att kompensera för den försenade vårgrönskan där ute). Mixa fetaost och pesto och lägg som ett täcke över laxfileerna, sjuss in i ugnen 200 grader i 15-20 minuter, servera med bulgursallad och gräddfilssås.
  • Kyckling med dragon&senapssås. Stek kycklingfileer i bitar, häll på grädde, dijonsenap och dragon, salta och peppra, smaka av. Servera med ris. Rent tekniskt så är väl inte detta så jättegrönt utan mer brungult, men kisa lite och häll i lite karamellfärg om färgen är superviktig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s