KRBB ber om ursäkt!

-Se kär ut Dick, sa jag! och då grabbade han tag om mig och såg ut så här… Bra betyg!

Recept: Snabb tagine

Jag får börja med att be om ursäkt, jag har lett er fel.

För några år sedan gav jag er ett recept på Chicken Tagine, väldigt gott, men väldigt omständigt – det skulle ösas, hackas, rivas och gud vet vad innan man kunde slå sig ner och smörja kråset. Resultatet blev bra, men galaxer i mina braxer vad förvånad jag blev häromdagen när jag sköt från höften, paniklagade en ”fusk-tagine” (Det gick så snabbt så jag hann inte ens få av mig varken jobbkavaj eller skor innan maten stod på bordet!) och det visade sig att den var godare (!) än den komplicerade varianten.
Familjen åt så det stod härliga till och vännen på besök slevade i sig det sista direkt från stekpannan!

Ni som har hungriga tonårsbarn dubblar alltså lätt receptet.

Snabb Tagine

 • 600 gram kycklingfile i halvstora bitar
 • Saften från ½ citron
 • 1 hackad lök
 • 2 hackade vitlöksklyftor
 • ½ tsk paprika
 • ½ tsk mald ingefära, det är sant, inte ens färsk hade jag i
 • ½ tsk kanel
 • 4-6 mortlade kardemummakärnor (eller mald om du har hemma)
 • Fryst persilja och koriander, 2 tsk av varje
 • 2 klyftor inlagd citron om du har
 • 10 st halkidikioliver, grovhackade
 1. Salta och peppra kycklingen och stek sedan bitarna i lite olivolja i 5-6 minuter, lägg sedan i löken och stek i ytterligare 5 minuter.
 2. Häll sedan i vitlök, kryddor, citronsaft och örterna samt 1 dl vatten. Dra ner värmen, lägg på locket och låt småputtra i 15-20 minuter. Kolla då och då att det inte kokar torrt, häll på en skvätt vatten till i så fall.
 3. Strö över den inlagda citronen och oliverna, strössla på lite mer persilja och servera. Jag serverade med quinoa med hackade valnötter, lite riven kokos och gröna russin. Oh, la la, så gott, och snabbt.

Finns det ingen bild av detta tänker ni? Nä, för lika god och snabb som den var, lika o-fotogenique var den, många olika nyanser av brunt/gult/grönt… ja, man kan nog säga att den hade en dragning av ”höst”, och i kombo med min minimala talang som fotograf så blev det bara fult, så ni får hålla till godo med en bild på mig och Dick Harrison istället, och det är inte fy skam.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s