Sugen på lite Mammagottiz? Här kommer Sommardrinken 2017!

Mammagottiz, jajamen

Recept: Rabarberbellini

I smaklökarnas tjänst har KRBB testat sommardrinkar inför utehängssäsongen, och efter mycket grundliga och vetenskapliga studier så kommer här då Sommardrinken 2017! Prosecco kan vi ju, men här kommer den som en uppdaterad och säsongsanpassad sommardrink – Rababerbellini.
Eller den kanske mer är en Försommardrink, passa på nu medan rabarberna är som bäst, små och söta, och inte träiga och trådiga som längre fram på säsongen.

Inte bara är den god utan också väldigt nyttig och hälsosam skulle jag vilja påstå! Två glas räknas faktiskt som en av de fem portioner frukt och grönt som du ska knapra i dig varje dag. Helt sant, ingen överdrift!

RabarberBellini

  • 300 g rabarber, i småbitar
  • 50-75 g socker, för sött är ju inte gott, så smaka dig fram
  1. Lägg rabarber, rabarber, socker och ett par matskedar vatten i en liten kastrull, koka upp och låt sjuda under lock i ett par minuter.
  2. Ta av locket och låt sjuda i ytterligare några minuter, rör om då och då. Mixa rabarbern med en stavmixer så att det blir en tjock slät puré.
  3. Låt svalna, häll sedan 2 msk puré i ett champagneglas (mina står fortfarande nerpackade så det fick bli vinglas och det gick fint det med) och häll på Prosecco under omrörning tills glaset är ¾ fullt.
    Toppa sedan med lite mer Prosecco så att det bubblar upp lite tjusigt. Skål!

PS – jag pimpade min rabarber med en droppe karamellfärg för purén blev lite väl brun för min smak, så det såg ut som jag bjöd på ”pond water”…

Sommardrinken 2016 var Rosmarin Gin Fizz och Sommardrinken 2015 var Pimms

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s