Fredag! Dags för en BOB-afton?

Recept: Potatispizza/Pizza Bianco

Fredag!

I fantasin; Åh, tänker man, visst vore det härligt att träffas med vänner och bekanta efter jobbveckan, ha en mysig AW sådär? Hänga lite som i TV-serien Friends, alla skrattar, rappa kommentarer haglar och man ser pigg och nyfönad ut medan man smuttar på en tjusig drink.
Verklighet: Åh, tänker man – hur fort kan jag komma hem idag, sparka av mig jobbskorna, djupdyka ner i soffan och vältra sig i chipsen som en igelkott som går i vinteride medan man trycker bort samtal från galningar som tror att man ska orka gå ut på en fredag, va?

Då kör vi en hemmaAW istället, där vi kombinerar det göttigaste livet har att erbjuda: vänner, fett & kolhydrater samt hemmasoffa! En BOB-afton alltså – och med BOB menar jag ”Bra och Billigt” (och menar då inte sällskapet)eller Behändigt & Belåten kan det också stå för, för det här är både behändigt och man blir belåten.

Så släng ihop en Pizza Bianco och bjud hem vännerna, så mycket bättre än att ligga i soffan och dricka vaniljsås direkt från paketet? Men det är det väl ingen som gör… eller?

Pizza Bianco

Köp färdig pizzadeg, gärna surdegpizza – ett paket räcker till 2-3portioner ca. Tryck ut degen på en plåt med bakplåtspapper och bred ut ett tunt lager crème fraiche. Toppa pizzan med tunt skivad kokt färskpotatis (skiva innan du kokar och ha mycket salt i kokvattnet, och kanske en vitlöksklyfta om du vill), torkad rosmarin och lite riven ost och baka av i ugnen i 12-15 minuter.

Servera och låt var och en pimpa sin pizzabit med tillbehör som karamelliserad rödlök, roccula, kanske lite kallskuret.

Buon appetito! Som vi säger i den italienska delen av Hisingen 🙂

Tips- och recepttack till storasyster ❤ (som hälsar att hon inte tycker att man behöver ha olivolja på men det gör jag:) Tack för en fin BOB-afton

3 reaktioner på ”Fredag! Dags för en BOB-afton?

  1. Låter gott 😊 Det blir till att prova snart, kanske i helgen redan…
    Har du något nytt recept på något smarrigt o enkelt julgodis?
    Ha en fin kväll! Hälsningar Skånetösen

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s