Passa på å njut!!

Recept: Salladsdressing med honung och senap

Värmen, sommaren är här och därför vill jag skicka med en bild på en gråkulen trist vårvinterdag.
Varför det? Jo, för att jag vet, av egen erfarenhet att det finns de som redan säger saker som ”är det inte lite väl varmt” och ”lite regn skulle inte skada”, till er kan jag bara säga; håll snattran!
Titta på bilden, minns känslan och titta sedan ut genom fönstret och fundera ärligt på om man ska klaga på vädret idag? Nej, det ska vi inte! Er tid kommer, var så säkra på det.

Däremot så är det ju det där med matlagning att fundera över, man vill inte stå och greja i ett varmt kök för länge och man behöver något alternativ till att dra igång grillen, då är sallad ett himla bra alternativ. Sallad är tacksam mat, det finns inga begränsningar i hur den ska se ut eller innehålla, ungefär som i en gryta. Röj kylskåpet och skicka ner vad sjutton som helst.
Tillexempel couscous, haloumi, gurka, mango & avokado, rödlök, rucola och varför inte använda upp den där bortglömda burken med soltorkade tomater som ALLA har längst in i kylskåpet. Brödkrutonger känns alltid lyxigt och är ett bra sätt att göra sig av med gårdagens gamla torra brödskalkar.
Till detta gör du en god dressing, lite salt lite sött lite syra, så är den lunchen kirrad. Luta dig sedan tillbaka och låt resten av familjen röja i trädgården, du gjorde ju maten så det är inte mer än rätt!

Salladsdressing med honung och senap

• 1 dl olivolja
• 2 msk honung
• 3 msk vitvinsvinäger
• 1,5 msk dijon
• nypa salt

  1. Blanda olivolja, honung, vinäger, honung och salt, antingen i en burk som du skakar som sjutton eller i en skål och vispa ihop kraftigt med en gaffel så att det verkligen blir en emulsion.
  2. Överbliven dressing kan du förvara i kylskåpet ett par veckor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s