När sommaren är som en tonåring.

Processed with MOLDIVRecept: Fisk med Red Thai Curry

Fy sjutton vilket sommarväder, precis som humöret på vilken normal hormonstinn tonåring som helst, varannan dag på och varannan dag av. Just när man tror att vi är överens och budskapet har gått fram, nu jäklar får vi se på ändring, så slår både humör och väder om och man inser att allt bara var ett trick för att få en dit den ville. I vädrets fall är det sittandes på altanen och förvånat utbrista ”men det var ju så fint igår”. För tonåringen verkar mission accomplished vara när mamsen har öppnat plånboken på Gina Tricot…

Eftersom det råder brist på ”sitta-ute”väder, så återanvänds vardagsfavoriterna istället för grill å sallad dieten som vi hade hoppats på.

En ny vardagsfavorit är Fisk med red thai curry, men eftersom vi inte har haft den förr och den är lite spexigare och glamorösare än torsk med äggsås så tycker jag att den får gästspela som semesterkompis!

4-5 portioner kokt ris
1 burk kokosmjölk
4 nsk Thai red curry paste
1 tsk fisksås
4 fiskfiléer, vitfisk
200g broccoli, delad i bitar
235g pak choi
½ bunte skivad vårlök
Lite koriander
1 klyftad lime

  • Lägg riset i en ugnsform. Blanda ihop kokosmjölken med currypastan och fisksåsen och smaka av. Tryck ner fisken i riset, strö över broccoli, pak choi och hälften av vårlöken, salta och peppra och häll över såsen. Täck formen med folie och skicka in i ugnen i 200C i 25 min.
  • Strö över koriander och vårlök och servera med limeklyftorna.

Se, detta gick hem hos både vuxna och peppliga tonåringar 👍

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s