Semesterrätt!

Recept: Taboullhesallad

Äntligen semester, eller sommarlov som jag vill se det som och på sommaren ska man inte behöva göra vuxna tråkiga saker som rensa rabatter, åka till tippen eller laga riktig mat…
helst vill jag bara packa väskan, låsa dörren och komma tillbaka (om jah nu måste) ett par timmar innan det är dags att börja jobba igen.
Så fort semestern börjar så vill jag åka bort, för annars så går jag bara hemma och pillar och pular och kollar jobbdatorn stup i kvarten och så slutar det med att en hel vecka har gått, jag är fortfarande inte i semestermood och ingen blir gladare och nöjdare för det. Så 12 timmar efter att jag sa hej då till kontoret drog vi iväg och nu sitter jag på en terass i Palma i 31 graders värme, 66 branta trappsteg upp från vimlet med huvudet fullt av semester – min semesterrätt!

En annan semesterrätt är taboullhesallad. Så himla bra, den funkar till allt; tillbehör till en snabblunch, till omelett, till grillat, gårdagens rester, med fisk eller bara lite stekta grönsaker eller ost. Och den blir faktiskt godare efter en dag eller två så göra stor laddning så behöver inte ni heller håller på att laga riktig mat utan kan bara ha sommarlov 🌞🎉

2 dl bulgur
Stor knippa Bladpersilja, hackad
Liten bunte hackad mynta om du gillart
200g mogna tomater, skurna i små tärningar
3-4 strimlade spring onions
juice och zest från 1 citron
0,5 dl olivolja

  • Blanda ihop tomater, lök, örter, olja , zest och citronjuice, börja med hälften av citronen och smaka av, salta med flingsalt.
  • Koka bulguren, låt svalna något och blanda i de ljumma grynen i tomatblandningen så var det klart 👍

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s