Rutiner är bloggarens näringsdryck!

Recept: Noodle Salad

Jag avskyr att avsluta semestrarna, tycker att det är trams med folk som säger att det är så härligt att komma tillbaka till vardagen igen. Blir provocerad när folk lägger ut bilder från regniga trädgårdar där de sitter och huttrar över en ostmacka och kopp kaffe och skriver ”Borta bra men hemma bäst”, va? Ser inte så jäkla lattjo ut tänker jag.
Den yngsta förmågan som började skolan redan i tisdags utbrast att det var ”så skönt att komma tillbaka till rutinerna” – jag stirrade på min lilla ballerinan och undrade vad hon var för bortbyting, skulle mitt eget barn alltså bli en rutinjunkie, huvva.

Men jag får erkänna efter två dagar på jobbet, rutiner är bloggarens näringsdryck! Blogghjärnan som under semesterperioden mest betett sig som en halvsenil äldre släkting på besök, hållit sig i bakgrunden och ibland vaknat till och skakat på sig, och sagt något konstig och oengagerat. Ärligt talat, jag har inte fått ett vettigt ord ur den! Men det krävdes alltså inte mer än två pendlingsresor och 18 koppar ljummet jobbkaffe för inspirationen att komma tillbaka.
Så konklusion; semester = bloggtorka, vardag = inspiration. Sorgligt men sant, japp, så nästa år tror jag inte ens jag bryr mig om semester, alls…

En annan sak som är rutin när man kommer tillbaka till jobbet är ”dagissjukan” i vuxenvariant. Det är en fantastisk grogrund för förkylning och halsont när man ska hänga ihop i luftkonditionerade rum hela dagarna. För att höja humör och immunförsvar behöver vi vitlök, chili och citrus och då gör vi Noodle Salad!

Sallad

 • 100g torkade risnudlar
 • 2 strimlade morötter, potatisskalaren är superb för detta jobb
 • ½ strimlad gurka,
 • 50 gr böngroddar
 • 1 liten finstrimlad rödlök
 • 1 bunte hackad koriander
 • Jordnötter
 • Ryggbiff, räkor, tofu eller portabellasvamp att toppa hela härligheten med utifrån tycke, smak och hunger.

Annat som passar bra i salladen är tex vårlök, rädisor eller strimlad kål, du tager vad du haver!

Dressing

 • 3 msk ljus sojasås (och en liten skvätt fisksås om du har, men inget måste, det blir gott ändå)
 • 3 msk limejuice
 • 1 ½ tsk socker
 • 1,5 msk rapsolja
 • 1 finhackad vitlöksklyfta
 • 2 tunt skivade röda chilis
 • En bit finhackad ingefära, som en halv tumme ungefär
 1. Vispa ihop dressingredienserna.
 2. Hacka/strimla alla salladsingredienser.
 3. Tillaga nudlarna enligt instruktionerna på förpackningen och blanda sedan ihop nudlarna med hälften av salladsdressingen. Fördela nudarna på 4 tallrikar och toppa sedan med resten av ingredienserna.
 4. Tillaga biff/tofu etc och lägg på salladstallrikarna och häll sedan över resten av dressingen.

2 reaktioner på ”Rutiner är bloggarens näringsdryck!

 1. Kan ju aldrig annat än att gilla dina inlägg. Kram och välkommen tillbaka till redbar vardag, själv glider jag runt på semesterns sista dagar, vet inte om det någonsin blir ordning på mig, pensionär som jag är, den sjuka sorten. Regnar gör det, äntligen, men ostmackan tuggar jag i mig inne till kaffet.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s