Vuxenpoäng, vad ska man med dem till?

Recept: Gin & Tonic Granita

Kommer ni ihåg för ett tag sedan, det var vuxenpoäng hit, vuxenpoäng dit…
”Åh, ska ni på parmiddag med grannen, vuxenpoäng! Lägga om bolånet, ca-ching vuxenpoäng, Förhandsrösta, åh jättemånga vuxenpoäng.”

Men vuxenpoäng är ju tämligen värdelösa, man kan ju inte göra något med dem. Man kan inte vinna något, ”jag har 32 000 vuxenpoäng” vem blir imponerad av det? Man kan inte köpa något för dem och man kan inte jaga dem med en rolig app som Pokemon Go.
Nä, om man kunde förvandla vuxenpoäng till något användbart, som bitcoins eller rabattkuponger, då jäklar, men just nu, nej, jag vill inte ha ett enda vuxenpoäng om jag inte måste. Våga vägra vuxenpoäng – och ”styrkekramar”, det är också något jag kan hoppa över.

Så här kommer en vuxen efterrätt, en efterrätt som bara får ätas av oss som är så vuxna så att terminalglasögon inte längre är ett främmande ord, helt enkelt en barnförbjuden efterrätt för något ska vi väl kunna använda våra surt förvärvade vuxenpoäng till?

Gin&Tonic Granita

Receptet räcker till 10 personer, går jättebra att halvera eller varför inte ha lite granita kvar i frysen för en helt vanlig trist tisdagsmiddag, går också jättebra…

 • 2,5 dl socker
 • 1,2 dl vatten
 • 1,7 dl gin
 • 5 dl tonic
 • Juice från 1 citron
 • 1 rivet Granny smith äpple
 • 5 dl äppeljos
 • 50 gr smör
 • 1 tärnat äpple, typ Red Delicius
 1. Koka upp vatten och socker och rör tills sockret har lösts upp och ta av kastrullen från värmen.
 2. Tillsätt gin, tonic, citronsaft och det rivna. Låt svalna och håll sedan blandningen i en plastlåda och ställ in i frysen.
 3. Vispa runt i smeten var 30: e minut tills blandningen är helt frusen (det tar cirka 3-4 timmar). Nu kan du låta den stå i frysen till servering.
 4. För att göra äppelsåsens så kokar du äppeljuicen tills den har reducerats till 1/3 och liknar karamell (det tar cirka 45 minuter). Ta bort från värmen och vispa i smöret och låt svalna.
 5. Servera granitan i glas med äppelsåsen och äppelbitar på toppen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s