Veckomatsedel v 38 – Mobbad av min i-phone

De flesta av oss som har en i-phone har väl gjort bekantskap med Siri någon gång. En röst som helt plötsligt från djupet av handväskan eller bakfickan förkunnar ”Jag förstår inte din fråga, Strumpan” (jo, min Siri kallar alltså mig för Strumpan, väldigt otippat och lite märkligt).

Siri verkar tro att mitt alter ego ”Strumpan” lever ett helt annat liv än det jag gör, för häromdagen förslag Siri saker som hon tyckte att jag skulle fråga henne om;

  • Beräkna ankomsttid
  • Vem är nära mig
  • Skicka SMS till Björn att jag var på väg

Spännande tänkte jag, dörren till ett parallelluniversum öppnade sig, lite ”Sliding Doors”-aktigt, där jag som en kortare och inte fullt så trådsmal Gwyneth Paltrow hade huvudrollen. Alltså, vi snackar Sliding Doors-effekten här, så jag kunde ju varit Gwyneth, inget konstigt med det…
Så jag gjorde som Siri sa, ställde frågorna och tänkte att underbart att äntligen få veta vart jag är på väg och när jag kommer vara framme. Stora existentiella tankar och funderingar skulle äntligen få sitt svar.
Men ack vad jag bedrog mig, Siri svarade att jag inte verkade vara på väg någonstans (lite tufft att bara få det slängt på sig på det sättet), att min ”Hitta-mina vänner lista” var tom (tråkigt) och att jag minsann inte känner någon Björn… Alltså, det kändes som elektronisk mobbing.

Nä, som AI är den ganska värdelös, känner inte att vi behöver vara oroliga för att Siri tar över världen i ett brådrask precis. Inte klarade hon av att skriva en veckomatsedel heller, fast att jag frågade henne så här kommer den mänskligt producerade matsedeln – att den är en dag sen skyller vi på den mänskliga faktorn.

  • Supersnabba Turbolaxen – ärligt talat, detta är en av de bästa snabba rätterna som jag någonsin har producerat, jättegott/jätteenkelt/jättesnabbt!
  • Gulaschsoppa – är det höstrusk så är det
  • Zucchinirisotto med fetaost och rostade hasselnötter
  • Pizza Bianco som toppas med salcicciakorv och frästa champinjoner

OBS – nu är länken till laxreceptet rätt och uppdaterat, jag ber om ursäkt till alla som jag har skickat till fel (men ändå goda) recept…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s