Veckomatsedel v 40 – I murrighetens tecken

Hösten har en fördel över sommar när det kommer till matlagning, och det är grytorna, långkoken och murrigheten. Om sommaren ska alltid vara så krispigt och fräscht det slängs upp på tallriken så det nästan studsar upp i munnen. Instagram svämmar över av sallader med helt hysterisk färgprakt och man känner sig helt off bara för att man har missat att man nu ska ha ätbara blommor på maten. Men så kommer hösten då vi kan gotta ner oss i bruna såser, grytor med sönderkokta grönsaker och allmänt murr.

Det fina med hösten är att allt behöver inte vara så jäkla krispt, fräscht och spänstigt längre! Det gäller inte bara din beach body, utan grönsaker som har passerat bästföredatum går alldeles utmärkt att slänga ner i grytor, mjuka morötter får ett nytt liv, kantstötta och fläckiga tomater smakar fantastiskt i ett långkok, bortglömda grönsakssnuttar – ja,  allt går att slänga ner i en gryta. Så tar vi nya tag med beachbodyn någon annan gång!

Så veckomatsedeln går på tema brunt, eller i alla fall höstfärger och det som serverar vi denna veckan är:

Och PS – glöm inte nominera mig här till höger är ni supergölliga!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s