Bit inte den tant som föder dig!

Recept: Pizzasallad

”Man ska inte bita den tant som föder en”, det är ett visdomsord som elaka katten borde anamma.

Sur och grinig är han, hårar ner och tillför en känsla av rysk roulette på natten när han ibland lägger sig och sover 5 cm från mitt ansikte. Man vaknar med ett ryck och får långsamt åla sig bakåt för att inte riskera att uppröra Kattfan för att inte behöva komma till jobbet med ett ansikte som ser ut som man har varit i knivslagsmål.

Grannsämjan hänger också på en tunn tunn tråd då han bajsar ner grannens rabatt. Varje morgon tassar jag således ut iförd pyjamas och de snyggaste gummistövlarna ever för att impregnera rabatterna med ättika. Doften av ättika gör att tankarna osökt går till pizzasallad och här får ni ett jättebra recept på det (första gången i blogghistorian som kattbajs och recept har kombinerats så här bra… och sista gången också hoppas vi).

Gör en stor sats så har ni att komplettera lunchlådorna med hela veckan 👍

 • ½ strimlat vitkålshuvud
 • 1 dl matolja
 • 1 dl vitvinsvinäger
 • 0,5 dl vatten
 • 0,75 dl socker
 • 2 tsk salt
 • Svartpeppar
 • 1 tsk dijonsenap
 • 1 tsk torkad oregano
 1. Strimla vitkålen och knåda den med händerna så blir den mjukare.
 2. Blanda ihop dressingen och låt den koka upp, rör om så att socker och salt smälts och häll dressingen varm över vitkålen. Låt stå och dra några timmar innan servering. Klarar sig upp till 5 dagar i kylskåpet.

PS – RÖSTA för fanken, tryck på länken här till höger, seså!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s