Veckomatsedel v 45 – Så’n är jag!

OBS – bilden är ett fotomontage!

Inne i mig bor en liten fyrtiotals-tant, en liten tweedklädd tant från engelska landsbygden, kanske vice ordförande i ”The Womans Institute”. Jag är en samlare av rang, och vad samlar jag då? Jo torrvaror!
Det finns ingenting som ger mig en sådan nöjdhet och lugn som ett skafferi som bågnar av bönor, buljonger och gryn.

Ni har väl sett den nya samhällsreklamen, 72timmar. Den går ut på att de flesta utav oss som är hyfsat friska och klarar oss själva ska inte räkna med någon hjälp från samhället de första 72 timmar av en kris. Med hjälp av mitt skafferi kan man klara sig långt mer än 72 timmar.

Jag kan se det framför mig, hela grannskapet samlas hos mig! I en fonduegryta över värmeljus kokar vi nudlar och bönor medans jag i rafsar runt i mitt enorma lager av kryddor (de flesta utgångna sedan minst 2 år tillbaka) för att hitta något att spexa till det hela med.
– Krabbkrydda med äppelsmak, någon? Kanske är detta tillfället att använda upp couscouskryddan som jag köpte på någon marknad för många år sedan att äntligen komma till användning. Vi kommer kunna käka korngryn tills käkarna går ur led.

Så med detta i åtanke trixar jag till veckans matsedel, för att få använda upp lite av det där som jag har hamstrat på mig;

  • Korngrynsrisotto med skogssvamp, parmesan och creme fräsh
  • Tuna Pasta bake, vips blir vi av med lite krossade tomater, pasta och ett par burkar tonfisk
  • Indisk gryta med halloumi – släng i kikärtor, kokosmjölk, lite linser, garam masala, buljong och servera med ris så har du rensat lite i skafferiet.
  • Potatistårta, för min del blir det att blanda alla små mjölrester som finns i alla olika öppnade påsar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s