Den långa färden till kontoret…

Alltså, den är ful som stryk den här bilden, men det blev inte bättre än så…

Recept: GranolaFlapJack

Jag har bytt kontor. Alltså, jag har inte bytt jobb utan jobbet har bytt plats.
Ett fint, ljust och härligt kontor MEN långt från ära och redlighet. Framför allt parkeringarna är långtifrån ära och redlighet och parkeringsvakterna ska vi inte bara tala om – de får fångvaktarna på Alcatraz att framstå som dagisfröknar!

Ja, det är så långt mellan parkeringen och kontoret så att man nästintill tappar bort sig, man behöver karta och kompass. Det känns som att genomföra O-ringen iförd högklackat och handväska – en ganska okonventionell utstyrsel vad det gäller orientering. Likt barnen från Frostmofjället pulsar man fram, vilsen och frusen, och man tror att det bakom nästa hörn ska stå Vasaloppsfunktionärer och servera blåbärssoppa under skylten ”I fäders spår…”

Men eftersom blåbärssoppa lämnar så tråkiga fläckar på kontorsutstyrsel så får det bli en GranolaFlapJack istället, utmärkt att ha i fickan och hala fram under den långa färden, eller skicka med ungarna i skolväskan, eller bara som ett lite skuldfri fika.

  • 50g smör
  • 4 msk jordnötssmör
  • 3 msk honung
  • 2 mosade supermogna bananer
  • 250g havregryn
  • 150 gr gula russin och/eller hackade torkade aprikoser
  • 85 g blandade fröer (jag använde pumpa, solros och lite linfrön)
  1. Sätt ugnen på 160 grader och smörj en form (ca 20 x 30 cm) och klä botten med bakplåtspapper.
  2. Värm smör, jordnötssmör och honung i en liten kastrull till det har smält. Tillsätt den mosade bananen och 1 dl varmt vatten och rör om.
  3. Häll de övriga ingredienserna i en stor skål och häll på bananblandningen. Tippa ner i formen och platta ut smeten. Baka i 55 min och låt det sedan svalna i formen. Skär i bitar (ca 14-16 st), förvara i upp till 4 dagar i kylen eller frys in.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s