Pasta och plattityder

Recept: pasta med salciccia

”Mina barn är det viktigaste för mig”, Har du hört folk säga det som om de var helt ensamma om att tänka så? Och man tänker, ”Vilken normal förälder känner inte så?”

Det är samma sorts mäncher som brukar bjuda på andra plattityder som om de var helt unika och lite speciella: ”jag älskar god mat” (och man tänker wow, vem gör inte det, ingen älskar väl äcklig mat?) eller den här ”jag har svårt för falska människor” – vem har inte det?

Man har bara lust att servera några plattityder själv ”jag tycker om att lyfta en fot i taget när jag går i trappor och jag tar alltid på mig byxorna före skorna, crazy”.

Senast (delar av) syskonskaran var på besök så blev det inte mycket plattityder – däremot spelade vi ”Med Andra Ord”. Vem hade kunnat räkna ut att storasyster menade ”Blodbuss” med ledtråden ”Det är rött, långt och fyllt med kroppsvätska”? Den tanken var unik.

Jag serverade pasta istället gör plattityder, pasta med salciccia, inte unikt men gott

  1. Fräs 300 gr tärnad morot, lök och selleri i en gryta i mycket olivolja i 8-10 min, på hyfsat låg värme tills löken mjuknat men inte fått färg.
  2. Höj värmen, tillsätt 2 hackade vitlöksklyftor, 1 hackad röd chili, 1/2 pkt skivad bacon, ett 1/2 glas vitt vin och 350 gr salciccia med fänkål. Ta korven ur skinnet och skiva i 1cm slantar.
  3. Höj värmen och fräs i 5 min.
  4. Häll på 2 burkar krossade tomater, en parmesanskalk, salta och låt puttra minst 30!min. Håll på lite vatten om det börjar koka torrt.
  5. Plocka ut parmesanen, blanda i pasta och strö över persilja – klart!

3 reaktioner på ”Pasta och plattityder

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s