Lite pinsamt och tragiskt!

Recept: Pina Colada sorbet

Här har jag varit familjen självutnämnda matgeneral i många år, lagat middag efter middag till maken (en av mina första mästerverk så där sent 90-tal var en spenatlasagne som han vägrade smaka på, sedan dess har han lärt sig äta både äta spenat, oliver och feta, blivit allätare och pålitlig försökskanin).

Jag har bjudit på parmiddagar, tjejmiddagar, julfester, bullat upp till födelsedagar och helt enkelt tagit ifrån tårna. Och så igår serverar jag Pina Colada-sorbet, och då jäklar mina vänner, då lös stjärnorna och änglarna grät, för detta var tydligen en av de godaste sakerna som jag har lagat! Och man kan ju inte ens kalla det lagat, det är ihopmixat och sedan rört i ett par gånger tills jag glömde av det och gick hemifrån…

Detta uttalande säger antingen att min matlagning är helt medioker (tur att jag skriver så förbaskat roligt i alla fall) eller att PinaColadan var helt magiskt. Jag väljer att tro på det senare!

OBS – personen i bakgrunden demonstrerar hur man INTE ska hälla på rom, men man kan ju fixa proportionerna med lite mer sorbet om det blir fel!

Vill ni så kan ni också hutta på en liten mängd rom och göra en vuxen slush puppie, men var försiktiga, rom är ju egentligen rätt äckligt bara så där, så en matsked blir bra!

Pina Colada sorbet
så god så att Lotta Engberg kunde ha skrivit en sång om den på 80talet

 • 1 färsk ananas, skuren i mindre bitar
 • 2,25 dl kokosmjölk
 • 1,5 dl socker
 • Juice från 1 lime
 • 1,5 msk rom
 1. Mixa ihop alla ingredienser, i en mixer, smoothiemaker (numera kallad Mamsys drinkmixer) eller stavmixer till en såsig konsistens.
 2. Häll blandningen i en glassmaskin om du är lycklig nog att ha en sådan (det är inte jag) och frys sorbeten i den eller häll i en vanlig gammal glasslåda och skicka in i frysen.
 3. Gör du den old fashioned way så titta till den då och då och rör om medan den håller på att frysa tills du inte kan röra ihop mer.
 4. Servera i fina glas, kanske med lite myntasocker runt kanten för extra glamour och tjusighetsfaktor.

Och så ett litet TIPS på det!

Frys in hela lime och citroner – cellväggarna i frukten sprängs i frysen så du kommer få ut ungefär ca exakt 58% mer fruktjuice än ofrusen frukt. Du kan snabbtina frukten i en bunke med varmt vatten när du får för dig att du behöver limejuice NU, eller frys in skivad citron, perfa till lilla gindrinken på fredagsafton.

En reaktion på ”Lite pinsamt och tragiskt!

 1. Helt obetalbart 🙂 Själv gjorde jag mig också till och fixade massa ”goda grejor” tex falska sniglar början sedan visade det sig att han inte gillar champinjoner och det säger han efter flera år…. Ha ha ha ja ja det finns värre saker i livet

  Kram Gabriela

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s