Hemmagjord hämtmat = Hemtmat?

Recept: Hemmagjord Nötfärskebab

-”Kebab”, skriker ungarna ibland och visst är det ett skönt avbrott mot det vanliga fredagsmyztacoträsket som man annars riskerar att falla in i.
Men drar ni er, precis som jag, från att spendera era surt förvärvade stålar på oidenfierde köttslamsor från pizzerian på hörnet, så kommer här ett enkelt recept på hemmagjord kebab. Faktiskt så enkelt så vilken 11-åring som helst kan sno ihop det med lite support och hjälp med stora kniven.

Receptet är som sagt superenkelt, och knorren över i:et är rostad lök! Aldrig är jag så lycklig som när jag hittar ett legitimt sätt att inkorporera rostad lök i ett recept. Jag gillar kanske rostad lök mer än vad som kanske kan anses normalt för en vuxen kvinna, men så är det. Denna sommar har jag, trots grillförbud ända lyckats trycka i mig en 1 kg påse (!) med rostad lök, det behövdes inget grillat här inte… 🙂

Servera kebaben med sallad, lök, tomat, fetaost och dressing, kanske pitabröd eller pommes (Tallriken på bilden tillhör maken, han och dottern äter gärna ”pomm frittar”, fast det kan jag vara utan, särskilt som de bränner på dem så hårt så det känns som att sitta och äta pinnar.)

Hemmagjord nötfärskebab

  • 600 gr nötfärs
  • 1 finhackad lök, och jag menar finhackad, så det är bara att hackelihacka!
  • 2 msk rostad lök
  • 2 tsk kebabkrydda
  • Lite olivolja
  1. Mixa ihop alla ingredienser och dela färsen i 4 delar. Ta en del och lägg på bakplåtspapper, täck med ett papper till och kavla ut färsen tunt, den ska bli lika stor som din stekpanna, och så gör du så med alla delar.
  2. Värm stekpannan så den är redigt varm, dra försiktigt bort det ena bakplåtspappret och lägg köttfärsen i pannan. Stek 1-2 minuter och dra sedan bort det övre pappret, och vänd sedan på färsen och stek på andra sidan.
  3. Lägg den stekta färsen på en skärbräda och skär i strimlor, klart att servera.

Och en god sås vill vi väl ha till?
2 dl creme fraishe, 2-3msk chilisås och en vitlöksklyfta, rör ihop och låt stå ett tag innan servering. Klart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s