– Kundtjänst, var god dröj…

Recept: Laxburgare

img_0425För ett tag sedan så skrev jag att jag hade börjat ett nytt liv. Mycket riktigt, jag har ett par gånger i veckan slängt på mig lycra och gympadojor och med hjälp av en app som ska få mig att tro att jag är jagad av zombier har jag småjoggat runt villakvarteret.

Här om dagen levde jag alltså mitt nya liv. Jag ät både nyttigt och inte särskilt mycket kolhydrater på hela dagen, och gav mig sedan ut med zombisarna flåsandes i hörlurarna.
Och sen kom jag hem – och på stående fot tryckte jag i mig 2,5 leverpastejsmackor (2 var för lite, 3 var ju helt klart alldeles för dekadent) och sedan toppade jag hela härligheten med en G&T, en kombo som kändes både helt rimlig och klockren just då.

Och där och då slog det mig vad som var fel! Jag har ju beställt ett nytt liv men inte avbeställt mitt gamla än! Jag har alltså två liv på gång, det hälsosamma lycralivet och mitt gamla vanliga. Vet någon hur man säger upp prenumerationen på det gamla livet? Finns det ångervecka?

Till dess bjuder jag på Laxburgare, det passar både mitt gamla och nya jag; lätt och nyttigt, och gott!

 • 500-600 g ben och skinnfri laxfilé
 • 1 litet ägg
 • 1/2 tsk salt
 • 4 st finskivade vårlökar
 • 1 dl panko
 • ½ röd chili, finskivad
 • 1 msk limejuice
 • Några drag svartpeppar
 1. Hacka laxen med kniv eller i mixa snabbt som attan till en grovmalen färs i matberedare, du vill inte ha någon slät gegga här inte.
 2. Blanda laxfärs i en bunke (inget mer mixande nu) med ägg, salt, vårlök, chili och limejos.
 3. Forma färsen till 4 burgare och om du har tid så låt burgarna gärna stå kallt en stund så smeten sätter sig lite.
 4. Panera försiktigt burgarna i pankosmulorna, och stek på medelvärme ca 3 min på varje sida.
 5. Servera med burgarbröd och chilimayo (gammalt liv) eller kanske med avacadosalsa och sallad (nytt liv), eller både och! Bästa!

En reaktion på ”– Kundtjänst, var god dröj…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s