Let them eat cake!

Recept: Fish finger sarnie

Nja, jag är nog egentligen inte så mycket för ”käjk”, utan väljer ju hellre en macka om det bjuds. Och som fattig universitetsstudent i England så lärde man sig fort att basera häften av sin kost på toast, vitt fluffigt rostbröd som mestadels var luft och tomma kalorier.

Man åt det mesta med toast; vita bönor i tomatsås, spagetti i tomatsås, bacon, ”grilled cheese” med worchestersås, stekt ägg, kokt ägg, förlorat ägg eller olika majonäsröror. Så nu, när maken jobbar borta och tonåringen gör det som tonåringar gör, dvs INTE kommer hem efter skolan och hänger med mamsen, så passar jag ibland på att festa loss med en av studenttidens favoriter i min ensamhet; fish finger butty! Japp, fiskpinnar på macka! Fast nu gör jag det lite mer finessfullt än jag gjorde då, när man bara la brödrosten på högkant och rostade fiskpinnarna och mackan samtidigt och smällde ihop allt med lite ketchup! Jodå, så långt sträckte sig mitt matlagningsintresse då, och det blev folk av mig med som mamma skulle sagt…

Men nu pimpar jag lite mer, och det kan du också unna dig;

  • Om du har tid, så panera fiskfilé i vetemjöl, ägg och panko eller (orka majorca) en joxig ”batter” med mjöl/mjölk/bakpulver och stek. Har du ingen tid, lust eller ork (som jag) så köp bra färdigpanerad fisk, det är helt ok.
  • Toppa briochebröd (för att låta lite snobbig, men ja, det blir godast så) med grönsallad, fisk, majonäs som du har blandat med chili, lime och salt, saltpicklad rödlök, hackad chili och servera med en citronskiva.

Alltså, fruktansvärt gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s