Ni älskar ju mig – KRBB presenterar Sommarens drink 2019

Sommarens drinkrecept Marquisette 

Ni älskar ju mig!

Jag var faktiskt lite nervös häromsistens när jag la upp ett inlägg efter fyra veckors radiotystnad. Jag var rätt att jag var helt bortglömd, en föredetting, att ni hade tröttnat på mig. Men så bara rasslade det till, det flockades till bloggen. Eller flockades och flockades, kanske inte med internationella mått mätt, men just då kände jag mig som en politiker på en valnatt eller som Måns Zelmerlöw i Green Room på Mello –  med andakt och spänning följde jag utvecklingen. Vilket ansvar, vilket förtroende.

Helt plötsligt kände jag mig pepp igen. Jag insåg; ni har ju faktiskt längtat efter mig, på riktigt ju! Ni gillar ju mig!
Ni gav mig kärlek , här kommer mitt svar; Sommarens drinkrecept Marquisette!

Jag har googlat recept och varianter, jag har testat (rom, cognac, vodka, sodavatten (?)), jag har smakat, smackat och smaskat – lita på mig; detta är den ultimata sommarmixen! (jag har idag testat den på fyra erfarna sommardrinkare och dessa proffstyckare säger att den är supergod, lita på dem om ni inte litar på mig.)

Blanda ihop:

  • 1 flaska torrt vitt vin
  • Lika mycket lemonad (7,5 dl vatten kokas upp med 0,75 dl socker, rör om och låt svalna. Tillsätt sedan saften från 2 citroner och rör om)
  • 2 dl vit rom
  • 1 skivad lime och 1 skivad citron

Häll upp i glas med mycket is och en skiva citron, toppa med Cremant för att hålla den franska stilen, någon form av bubbel för oss andra som inte är så nogräknade.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s