Köpenhamn, cyklar och chihuahuas

Recepttips: Smörrebröd

Vi var i Köpenhamn i somras, oj vad vi hade det trevligt! En reflektion är att det är en väldigt civiliserad stad när det kommer till cykeltrafik, ja det får man ju lov att säga.
Inte en enda medelåldersman i lycra som använder cykelbanan genom innerstaden som träningsläger för Tour de France (ärligt, varför? varför?) Här i Göteborg händer det allt som oftast att man får rädda småbarn genom att greppa tag i dem för att rädda dem från en säker död medelst cykel och jag har sett mindre hundar, typ chihuahuas och taxar lätta och fladdra med i vinddraget likt höstlöv. Nej, i Köpenhamn gled cyklisterna fram i maklig takt, glada och nöjda med sina lådcyklar. Inte en endaste höjd näve, hysteriskt plingande eller glåpord upplevde vi.

Civiliserat.

Sedan har de ju direktörssniglar, take-away öl och smörrebröd, vilket också är ett väldigt civiliserat sätt att äta på. Gör ett gäng smörrebröd med vad du har hemma, alla måste ju inte få samma utan vi kallar det valfrihet istället. En liten klutt där, några räkor där, en snutt skinka eller ett kokt ägg och ett gott bröd så är det ju klart.! Enkelt, gott, och ett bra sätt att vänja oss vid det där som heter vardag och middagsmat så här efter sommarlovet. Hvargang!

Förslag på topping;

  • Pannbiff med stekt lök
  • Sill och potatis (eller vegansk sill)
  • Lax och avocado
  • Räkor, majo och ägg
  • Lax med äggröra
  • Leverpastej och små goda gurkor
  • Rostbiff, pepparrotsvisp och rostad lök
  • Stekt svamp och waldorfsallad
  • Panerad fisk med remouladsås (vegetarian? Prova att panera och steka rotselleri)
  • Romanescosås, färskpotatis och fetaost

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s