Veckomatsedel v 34 2019 – Nu börjar det!

Japp, nu börjar det på riktigt. Även om vi inte ska säga att hösten är här så är sommarlovet slut och de flesta av oss är tillbaka bakom skrivborden, så vi måste nog erkänna att vardagen kryper på. Snart står man där, dumglor, vid kyldisken och funderar ”vad ska vi äta idag?”

Det är en deja-vu upplevelse varevig dag, ”vad har vi hemma, vad åt vi igår, köpte jag mjölk eller hur var det nu igen…” och om vi inte passar oss så står vi där nästa dag också med jobbväskan i ena handen, en kundkorg med lite nedrafsade varor i den andra utan någon som helst plan eller ordning. Man kommer hem med typ lingonsylt, degistivekex och en liten liten förpackning färsk tortellini som inte räcker till någonting.

Hur tänkte jag nu, undrar man, och nästa så börjar man om… känns det igen?

Så för att inte falla direkt ner i ”köttbullar och makaroner-stroganoff-pasta en gång till-pannkakor-tacos på fredag”-träsket så kommer här en veckomatsedel som ni kan luta er på så här första vardagsveckan.

  • Nudelsallad, mycket grönsaker, lite protein i form av kyckling, biff eller tofu om man vill och en god dressing med lime, fisksås, chili och koriander!
  • En ack så enkel, men så genialisk pastarätt, pasta med sidfläsk, ärtor och salvia som har puttrat i lite grädde.
  • Soppor har vi inte haft för många av i sommar, men en Ängamat passar väl fint. Älskad av föräldrar, hatad av barn i många generationer, en tradition att föra vidare.
  • En liten firre ska vi väl få med också, eller hur? Laxfile i ugn med kall romsås, potatis och sallad, det blir bra det!
  • Vi avslutar veckan med en pizza Bianco toppad med getost, päron och lite rödlökschutney – det har vi gjort oss förtjänta av!

Sedär, matsedeln är fixad, nu kan du släppa den och bara koncentrera dig på att ”lajva vuxen med koll”. Vi fixar detta ihop!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s