Dag 4 – snabbt långkok

Eftersom gulasch inte är så fotogenic så får ni istället en kul hundbild som jag stal från nätet.

Recept: Gulashsoppa

Jag lider av frigophobia. Eller, jag vet inte om det finns på riktigt, men ”den som söker hittar en diagnos” så heter det väl? Jag är ju legitimerad Googledoktor och kan sådant där!

Jag har alltså en fobi för att frysa. En barndom av läckande allväderstövlar och midjekorta täckjackor i snöglopp har gjort att jag har utvecklat en rädsla för att frysa. Rumpvärme är min bästa vän, och jag sover redan med dubbla täcken och skidstrumporna var med även i Kroatien i somras – man vet ju aldrig…

Detta gör glöggsäsongen lång i mitt hushåll, fryser man så dricker man glögg. Det är bra! Och gott.
En annan bra sak med hösten och den frusna mörka årstiden är inte att man får sitta och mysa med värmeljus, nej fanken, det är långkok och grytor! Ibland har man ju inte tid med ett långkok, och då kan en snabb gulashsoppa vara räddningen. Den tar ca 22 minuter från att du ställer dig vid skärbrädan tills du sitter ner vid middagsbordet i värmeljusets sken med en go tallrik soppa – myz!

Gulaschsoppa
Du gör en snabb vardagsvariant med nötfärs och slantad färsk chorizo. Fräs detta i en gryta tillsammans med lök, lite vitlök, tärnad grön paprika samt spiskummin (mycket), paprikapulver och en liten dutt cayennepeppar. Häll i vatten och oxfond, en burk krossade tomater, ett sprut tomatpure och ett par tärnade potatisar och låt koka tills potatisen är mjuk, ca 10-15 min.

Servera med gräddfil, lite saltgurka om du vill, och en skiva vitlöksbröd.

Se så, det är bara att sätta igång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s