Mig lurar ni inte!

Recept: Kronärtskockskräm

Kalla saker vid sitt rätta namn och sluta luras!
Vintertid, sicket elände, va? Mörkt och trist, och den där lilla lilla timmen man fick extra en söndagsmorgon försvann ju lika fort som en löning.

Och så heter det VINTERTID – det är ju ingen vinter; ingen snö ⛄, inga isbjörnar, inget isdrottningar utan bara rusk och slask. En bluff alltså. Kalla saker vid sitt rätta namn. Sommartid och Mörkertid. Sommartid och Tråktid. Sommartid och Sidoregnstid*. Inte för att det hade känts roligare att ställa om klockan för några veckor sedan, men man hade inte haft falska förhoppningar på någon form av vinter med pulkabacke och varm choklad.

Jag läste någonstans att spanjorerna sover minst i hela Europa. Den där timmen siesta mitt på dagen ger flerdubbel utväxling på kvällen så de kan dansa flamenco och mumsa tapas. För mig är det tvärsom just nu. Varje minut förlorad dagsljus gör mig två minuter tröttare. Och så får vi ju inte ens träffas just nu.

Men vi kan ju vara lite låtsasspanjorer, göra några kvällstapas, slå upp ett glas cava och köra videokonferens med vänner och familj med en go´ spellista med spanska hits som stämningshöjare.
Jag gjorde en så himla god kronärtkockskräm häromsistens som jag toppade små munsbitar av bröd med tillsammans med tryffelsalami och lite preserved lemon, inlagt citronskal. Faktiskt, fick jag äta detta åtminstone tre gånger i veckan så kan jag nog också överleva den här Tråktiden tills det är dags att säga hej till solen igen.

Kronärtkockskräm:

  • ½ burk inlagda kronärtskockshjärtan
  • En liten slatt av oljan från kronärtskockorna
  • ½ vitlöksklyfta
  • Skalet  från ¼ inlagd citron
  • 2-3 msk Philadephiaost

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s