Nu blir det bara kladd!

Recept: Chocolate Pot

Idag är det kladdkakans dag, en hyfsad nykomling på ”alla maträtter ska ha en egen dag”-scenen. Kladdkakan har slagit ut både grynkorven och punchrullen, tomatsåsen och moroten (ja, alla dessa har egna dagar) och seglat upp i rankingen och är snart en mycket värdig motståndare till kanelbullensdag som den mest kaloristinna och kolhydratsladdade dagen i kalendern. Fettisdagen är kan ju snart sagt ses som en ren hälsokur jämfört med dessa nykomlingar.

Men ska det va så ska det va, och då tycker jag att ni ska göra den här; kladdkakans kladdkaka. Supernajs! Gör den och göm sedan receptet, så att du inte råkar avslöja hur lätt den är att göra när du tar mot publikens jubel. 
Men jag kan väl inte vara ensam om att ibland bara vilja ha kladd, ingen kaka? Eller hur? Och då kan man slänga ihop en liten chocolate pot  (hittade inget bra ord på svenska, chokladpotta lät sådär…). Pimpa den med lite chili, flingsalt, kanel eller lakritspulver kanske? Och den är så lätt och snabb att göra så den funkar faktiskt lika bra att slänga ihop en regnig tisdag efter jobbet. 

 • 2,5 dl grädde
 • 0,5 dl mjölk
 • 100 gram choklad, 70%
 • 3 äggulor 
 • två tre nypor socker
 1. värm mjölk och grädde i en kastrull så att det precis börjar koka och ta av från plattan. 
 2. Lägg i chokladen bruten i småbitar
 3. Vispa ihop äggula och socker så det blir lite fluffigt, men du behöver inte ta fram elvispen
 4. Vispa ihop chokladen och grädden. Det kan se lite grynigt ut, då får du bara vispa lite till. 
 5. Häll i lite av chokladen i äggen, vispa runt så det blandar sig och sedan kan du hälla i resten och rör ihop allt. I med lite smaksättare om du vill. 
 6. Häll upp i små formar och låt stelna i kylskåpet i minst 1,5 timme. Servera som det är eller med lite grädde eller bärsås. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s